Minimuffins med pepparkakssmak

De här söta små muffinsarna med pepparkakssmak är väldigt enkla att göra och passar perfekt om man vill bjuda på fika nu i juletider. Jag tänkte därför dela med mig av receptet.

Men innan jag gör det kanske jag ska berätta att jag har gjort dem mjölkfria, då Charlie har fått mjölkproteinallergi. Så länge jag ammar måste jag alltså avstå från allt som innehåller mjölk.

Det går självklart att byta de mjölkfria produkterna till ”vanliga” mjölkprodukter.

♥ 100g mjölkfritt margarin

♥ 2 ägg

♥ 2 dl socker

♥ 1,5 dl havremjölk

♥ 1,5 tsk ingefära

♥ 1,5 tsk kardemumma

♥ 2 tsk kanel

♥ 1 tsk bikarbonat

♥ 3 dl vetemjöl

Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa sedan ägg och socker poröst med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vänd ned det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Sist ska det smälta margarinet ned. Häll smeten i små muffinsformar och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Glasyren har jag gjort av florsocker och vatten och sedan är det bara att dekorera dem. Jag har använt röda vinbär som jag hade i frysen, men det går självklart att använda strössel, hackade nötter/mandel eller vad man nu kan tänkas gilla. Snabbt, enkelt och väldigt tjusigt! Jag har faktiskt börjat föredra minimuffins framför stora muffinsar. Jag orkar oftast inte en hel, och då är de perfekt med de små för är man sådär lite extra sugen kan man ta två (eller kanske till och med tre).

3 thoughts on “Minimuffins med pepparkakssmak

  1. Vad duktig du är! Som ser riktigt smarriga ut!

  2. Charlies Gudmor

    Men så mycket fint och härliga böcker och bilder :) Ska bli toppen att hälsa på er och Bamsen på Lördag =)

  3. Oo ser riktigt mumsigt ut! :D SKa nog testa mig på receptet, tack för tipset! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>