Kladd med fingerfärg

Idag kände jag för att låta Charlie utveckla sin kreativa sida. Jag ville att kan skulle få kladda med fingerfärg. Eftersom jag inte hade någon fingerfärg hemma, och jag vet dessutom inte om så små barn får hålla på med det, gjorde jag egen. Jag kokade upp 5 dl vatten tillsammans med 2,5 msk mjöl. Det är viktigt att röra om ofta. När det kokat upp ska man låta det svalna. Blir det klumpar kan man sila bort dem. För att få till färgerna har jag sedan blandat mjölvattnet med olika ingredienser som har fin färg:

Gul: banan och mangopuré

Röd: hallon

Brun: kakao

Grön: ärtor

Blå: blå karamellfärg (jag hade inga blåbär hemma)

Färgerna blev väldigt bleka och trista, men jag tror inte att det gjorde så mycket för lillen. Han tyckte att det var superkul att kladda runt färgen på pappret! Det går tyvärr inte att spara dessa bilder så är det någon som vet om det finns fingerfärg som små barn kan hålla på med (om de skulle råka få i munnen menar jag)? Eller borde vi vänta tills han inte vill stoppa allt i munnen?

10 thoughts on “Kladd med fingerfärg

 1. Jag har tagit barnyoghurt och blandat i lite lite karamellfärg, blev jättefint när det torkade :)

  • Fru Silver

   Jag kan inte använda yoghurt då Charlie är allergisk mot mjölkprotein… Annars är det ju perfekt! :-)

 2. Smart tänk där.. det gör inte ens något om barnet stoppar det kladdiga fingret i munnen :)

 3. Men så smart!! Vi har fingerfärg här hemma som ska vara ogiftig, men har ännu inte vågat testa den faktistk..

 4. När jag får en ny kull riktigt små barn till förskolan brukar jag blanda till egen fingerfärg av naturellyoghurt och karamellfärg. det blir jättehärliga pastellfärger som inte är skadliga för barnen på nåt sätt! de smakar, kladdar, målar, häller och dräller! det e riktigt roligt! dessutom kan man låta bilderna torka, det funkar faktiskt förvånansvärt bra! det blir liksom som krackelerade mönster. så prova det!
  Tack för dina fina kommentar på min blogg! Ja, det är nog från barnlitteraturkursen som jag känne rigen dej allra mest, men jag tror även att vi har haft flera stora auo-föreläsningar ihop! kramar

  • Fru Silver

   Ja, jag har också gjort fingerfärg med yoghurt. Men Charlie är allergisk mot mjölkprotein (både kontakt vid huden och få i sig det)…. Men det kanske går att testa med soyaprodukter. Jag får testa! :-)

 5. Charlies Gudmor

  Men så roligt!!! :D Åh va kul! Vill också!! hejja charlie och fruktfärgerna :D

 6. Vi har fingerfärg hemma som är helt ofarlig för små att använda, Malva började skapa mästerverk med dessa långt innan hon fyllt ett. Kan kika vad de heter lite senare :)

 7. Åh vad fiffigt! :D

 8. Vet att bloggerskan underbara clara hade ett bra recept på fingerfärg :D

  Min son blir snart 2 år och jag har då nyligen låtit han kladda med fingerfärg köpt på affären :D bara man håller koll så går d bra :D sen en liten färgklutt i munnen e nog ingen fara alls :D Edvin hann då stoppa lite i munnen och d hände då inte ha nåt :D kram Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>