Kaninen och Giraffen

Låt mig presentera Kaninen och Giraffen! Charlies älsklingar! Han kan inte sova utan dessa godingar! Giraffen fick han på BB av sin mormor och morfar och kaninen fick han i julstrumpan i julas! Faktum är att det var han själv som valde den i affären. Jag stod på Åhlens och tittade på en kanin och Charlie (som satt i vagnen) blev helt galen och pekade på den. Jag räckte kaninen till honom och han blev så lycklig och kramade om den! Så hade han aldrig reagerat när man visat honom leksaker eller mjukisdjur. Jag var ju bara TVUNGEN att köpa den och eftersom det snart var jul så fick det bli ett paket i julstrumpan! Och reaktionen när han fick se kaninen! Oslagbart! Den blev en favorit direkt! Nu vill han ha båda två när han ska sova. Hittar han bara den ena så ger han sig inte förrän han hittat den anda kompisen! Jag är livrädd att vi ska tappa bort dem och har stenkoll på dem jämt! Giraffen har han faktiskt två av (i fall att den skulle komma bort), men han vet vilken den RÄTTA är, så den andra ligger alltid utanför spjälsängen. Den är tydligen inte värdig nog att ligga tillsammans med de andra. Har era barn någon favorit eller hade du det som liten?

11 thoughts on “Kaninen och Giraffen

 1. Ida

  Åh, vi har också favoriter här hemma. En elefant-snuttis i samma stuk som er giraff och en brun liten kanin! Du måste sätta namn/nummer-lappar på den ifall de springer iväg på stan nån gång! ;) <3

  • Fru Silver

   Det var smart! :-D Borde märka dem med mobilnummer! Det har jag inte tänkt på! Tack för det! ;-)

 2. Tyvärr vill inte någon av mina ha ett speciellt djur. Dom klänger bara på mig och Johan. :P jag önskar dom hade djur för det verkar mysigt. :)

 3. Åh smart med telefonnummer! Min björn från barndomen finns fortfarande kvar i sovrummet, trots en massa slängningsförsök från min sambo. Han har nämligen levt ett sånt livligt liv att det mest ser ut som han har skabb. Nästan ingen päls kvar alltså. Men så går det när han fick åka fastspänd på pakethållaren och varvade alla grannflickor med dockvagnar dag efter dag efter dag.

  • Fru Silver

   Vad roligt! Jag har också kvar mina gosedjurfavoriter! Som snuttefilt hade jag en av min mammas pyjamaströjor när jag var liten. Den var vit med blå prickar. Mot slutet var det bara en liten trasbit kvar (och jag har faktiskt sparat den)! :-D Haha

 4. Milo har en snutte-apa från Kappahl som han inte kan sova utan. Köpte en extra ifall att vi skulle tappa den ena. Sen råkade vi glömma båda en gång när vi var borta och det var ett jäkla gnäll och fick honom inte att somna trots att vi försökte med snutte som mormor hade. Men nä. Till slut knatade vi ner på stan och som tur var fanns det en på Kappahl som vi köpte och gav honom direkt, och han bara tog den mot ansiktet och somnade på stört. Vi varvar dock dom tre och tvättar dom ofta (för att inte nån speciell doft ska fastna typ) och så att han inte ska bli mer fäst vid just en av dom, för jag är en sån som glömmer saker JÄMT. Skulle bli jobbigt om han inte skulle kunna somna utan just den.

  • Fru Silver

   Ja, det är nog bra att ha fler från första början. Vi köpte en till efter ett tag, och då har ju den första blivit lite blek och sliten redan, så jag tror att han ser skillnad på dem, mer än han känner… Men jag vet inte… :-) Svårt att veta hur han tänker… Ja, det är jobbigt när dem inte kan sova utan, men det är också skönt att de har någonting som trygghet om de t.ex. ska sova borta. Det har i alla fall fungerat väldigt bra för Charlie att sova på andra platser när han har sin kanin och giraff. :-)

 5. När jag var liten hade jag en nalle och en snuttekudde som skulle med jämt :)

  Min son har ingenting, eller det skiftar från dag till dag. Nu för tiden vill han också ha snuttefilt i bland eftersom lillasyster har det :D

 6. haha åh och aw! jag jobbar (ju) som förskollärare nu, och har gjort i ungefär ett år tillbaka, och den där giraffen är verkligen poppis! eller själva utformandet åtminstone, djuret varierar. tror jag sett med kanin också. himla söta i vilket fall! snäppet vanligare också än en flicka på mitt jobb som har gostrosor (eller egentligen storlekslappen däri) och gosbok…

 7. Grattis! Du är dagens bloggtips på Eloge Magazine.

  Hälsn, Helena
  Eloge Magazine

  • Fru Silver

   Vad roligt! :-) Tackar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>