Om man vill ha lite tilltugg till en fördrink eller lite smarrigt att tugga på en fredagskväll så kan man enkelt göra smördegssnurror. Det går att variera på många olika sätt. Det är bara fantasin som sätter gränserna! Det du behöver är: smördeg och ett ägg. Sedan lägger du till det du vill ha i snurrorna. I dessa har jag flingsalt och sesamfrön. Det är även gott med riven parmesan eller en fröblandning (pumpafrön, linfrön, sesamfrön etc). Man börjar med att rulla ut degen till en platta. Vispa upp ägget och pensla på. Nagga degen med en gaffel och stö sedan ut ”fyllningen” på degplattan. Rulla till en rulle och skär bitar och lägg på en plåt. Grädda i ugnen 200 grader tills de fått fin färg! Enkelt och gott!
Det ser mumma ut!
Ser väldigt mumsiga ut
Ojoj vad sugen jag blir…
Jättefin och inspirerande blogg förresten !
Tack så mycket!
Det där lät verkligen som någon som skulle passa mig, lät både enkelt och gott
Tack för gratulationerna på Alvas födelsedag också ! Kram
Superbra tips! Min mamma brukar göra små ”calzone” med smördeg och fyller dom med chevre och spenat, asgott. Man kanske kan göra en sån här variant med samma fyllning. Hm, värt att testa.
Mums.. vad det ser gott ut!
Kramar Emilia
Mums! Smördeg är gott.