Mina berlocker

Dagen efter vårt bröllop fick jag det här armbandet av Herr Silver i morgongåva. Det satt då tre berlocker på; hjärtat, vigselringen och LP-skivan. Han berättade för mig att hjärtat symboliserar vår kärlek, vigselringen symboliserar ju självklart vigseln och LP-skivan symboliserar bröllopsfesten (och vår kärlek till musik). Han berättade också att armbandet skulle fyllas på och det har det gjort! En beskrivning av resterande berlocker kommer här:

Fotspåren- fick jag när vi åkte på bröllopsresa till Barcelona.

Nyckeln- fick jag då vi köpte vår lägenhet.

Körsbären- fick jag av min Allra Käraste Syster eftersom vi sitter ihop (och ofta fått höra att vi är så lika under vår uppväxt).

Rosetten- fick jag av Herr Silver på vår första bröllopsdag.

Väskan- fick jag i julklapp av mormor och den symboliserar min kärlek till äldre kläder och saker. Jag använder många av min mormors kläder, saker och väskor som hon hade då hon var ung.

Fyrklövern- fick jag då jag skulle skriva mitt examensarbete på Lärarhögskolan. Ett litet Lycka-till!

Barnvagnen- fick jag på min första morsdag då Charlie bara var en vecka gammal, så den symboliserar Charlie och att jag är MAMMA.

Eiffeltornet- fick jag av Herr Silver i födelsedagspresent i år då han berättade att vi skulle åka till Paris (en stad jag längtat efter att få åka till och nu äntligen varit i).

Tänk vad roligt att spara tills man är gammal och grå. Att hitta det i en gammal ask och visa för barnbarnen. Det vore nått det! Jag ska lägga en beskrivning i asken, för det är nog ingen idé att lita på att man kommer ihåg…

19 thoughts on “Mina berlocker

 1. Åh vilken fantastisk och kärleksfull present!!! Sånt vill ja med ha! Tror du man kan köpa berlocker för 7 passerade år? ;)

  • Fru Silver

   Ja, jag tyckte också att det var en fantastisk present! :-) Jag tycker absolut att man kan köpa för år som gått! Det armbandet jag har är från Thomas Sabo och de har ju hur mycket berlocker som helst som kan symbolisera massa olika saker! Go for it! ;-)

 2. Men gud vilken underbar och personlig present, precis som du säger så är det verkligen ett minne att spara till framtida generationer! Vad roligt att se era bilder från Paris också, verkligen jättefina! Jag skulle verkligen vilja åka dit någon gång i livet och nu blir man ju inte direkt mindre sugen ;) Kram

  • Fru Silver

   Ja, visst är det! Jag är jätteglad över den! Tack! Vi hade det underbart! :-) Du måste åka dit! Du skulle nog gilla det! :-) Kram!

 3. Åh, du har ett så fint liv. Man blir alldeles lycklig av att läsa om hur du har det med din fina familj. Jag hoppas att jag också hittar min kärlek så livet kan börja.
  Kram!

  • Fru Silver

   Men åh! Tack för din fina kommentar! :-) Det hoppas jag också att du gör! Kram på dig och ha en fin dag!

 4. Jättefint armband för det första, och fin idé! Kan tänka mig hur uppskattat det blir i framtiden om många många år, och kul för dig att titta tillbaka på :) tänk att själv få höra en sån historia från en gammelmormor kanske, hur hon fick en berlock på sitt bröllop osv… :)

  • Fru Silver

   Ja, jag hoppas att det blir uppskattat i framtiden! Och att det inte kommer bort på vägen… Jag älskar att höra min mormor berätta historier om föremål och fotografier etc. och längtar nästan lite efter att en dag själv få berätta om gamla minnen :-)

 5. Gudmor

  så kärleksfullt.

  • Fru Silver

   :-)

 6. Sofia

  Alltså wow det där var hur fint som helst!! :)

  • Fru Silver

   :-) Ja, det tycker jag också!

 7. Ida

  Åh jag dör så fint! Har ett likadant själv för viktiga tidpunkter!

  • Fru Silver

   Åh, vad roligt! :-) Då vet du hur rädd man är att tappa det också?! ;-)

 8. åh vad fint. måste hinta om detta till min fästman så han köper nåt liknande till mig! ;)

  • Fru Silver

   Haha! Gör det! ;-)

 9. så otroligt charmfint! och så fint att läsa om någon annan som är lärare som bloggar (ibland kan jag känna att bloggvärlden svämmar över av art directors etc)! vad har du läst till för lärare, åldrar och ämne? tack för en finfin blogg.

  • Fru Silver

   :-) Åh vad roligt! Ja, det har du rätt i! Det är väldigt många art directors! :-) Jag är lärare för yngre åldrar med inriktning på matematik och svenska. Men jag har även gått skapandekurser. Jag tycker att det är roligt med tematiskt arbete där man väljer ett tema och bakar in alla ämnen! :-) Men jag har inte hunnit testa så mycket i praktiken än.. Jag fick min examen i januari 2011 och Charlie föddes i maj, så jag har varit föräldraledig sedan dess. Vad har du läst till för lärare?

 10. Åh vilken underbar grej! Att ha ett armband som bara växer och där varje berlock betyder något speciellt. Ett sådant hoppas jag också att jag får någon gång :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>