Lax med risnudlar och vitkål

Min mosters man bjöd på den här rätten vid ett tillfälle och det var så gott, så det har vi gjort många gånger! Det går snabbt och smidigt och smakar underbart!

Man skär lax i tärningar och marinerar dem i tamarisoja och sesamfrön. Låt bitarna ligga en stund i sojan och gotta till sig! Sedan är det bara att steka dem. Skär vitkålen i remsor och släng ned i stekpannan tills de blir lite mjuka. Till detta är det gott med risnudlar och en kall sås som består av: en burk creme fraiche, rivet skal från en lime och lite limesaft (skär av toppen och pressa ned. Det ska bara vara lite saft), salt och peppar.

Sedan är det bara att äta och njuta!

2 thoughts on “Lax med risnudlar och vitkål

  1. Lillasyster.

    Åh, det är verkligen super gott! Måste äta det snart igen!! :) Mumms.

  2. Charlies Gudmor!

    Måste provas!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>